Amaran är en serie prisvärda belysningar från Aputure.
Allt från små och kompakta belysningar i kreditkortsstorlek till större belysningar, som kan styras via fjärrkontroll.
Använd gärna vår chat om du har frågor om Amaran belysningarna eller några andra produkter från Aputure.
Chatten är normalt bemannad under kontorstid på vardagar.
Följ oss gärna på facebook.Aputure Amaran AL-MX är en superkompakt LED-belysning, som tack vare modern SMD-teknologi är den kraftfullaste belysningen i "Lighting Up"-serien. Belysningen har förutom ställbar effekt, även ställbar färgtemperatur 2800°K-6500°K ( i 5 steg) så att man kan anpassa ljuset efter omgivningen. En annan intressant nyhet är "Booster"-funktionen, som gör det möjligt att få ut 30% mera ljus än normalt under kortare intervaller.

Aputure Amaran AL-MX har en robust konstruktion och byggd för att hålla många år. Baksidan är till exempel tillverkad av aluminium och fungerar som passiv kylning åt elektroniken. Belysningen har även ett integrerat och uppladdningsbart Lithium-polymer batteri, som klarar av att strömförsörja belysningen upp till 4 timmar (beroende på inställd ljusstyrka). Laddning av det inbyggda batteriet sker smidigt via en USB-kontakt (Minst 2A). Belysningen avger ett flimmerfritt ljus, med ett högt CRI-värde för bättre färgåtergivning vid fotografering eller filmning. Effekten kan ställas i steg om 20% mellan 0-100%. Färgtemperaturen på ljuset är ställbart från 2800°K till 6500°K i 5 steg. Det är ett betydligt större temperaturomfång på AL-MX än vad som är vanligt på andra fabrikat av belysningar.

Ljusstyrkan på AL-MX belysningen är ca. 880 Lux (Booster: 1140 Lux) på en halvmeters avstånd. Tack vare att AL-MX är superkompakt, så är det lätt att placera belysningen vid motivet utan att belysningen kommer med på bilden. Om man ska plåta en bil, så kan man t.ex placera belysningen inuti bilen för att lysa upp insidan på bilen. Perfekt att använda för upplättning och att ljussätta delar av motivet och vid trånga utrymmen, där det är svårt att få plats med traditionell belysning.

Belysningen är försedd med 1/4" standard kameragänga. Det följer även med en liten kulled, med stativgänga på undersidan av blixtfoten, vilket gör det möjligt att montera kulleden i kamerans blixtsko eller på ett kamera- eller belysningsstativ, rigg eller annat tillbehör med 1/4" (eller 3/8") kameragänga. Fodral, kulled och USB-kabel ingår.
Aputure Amaran AL-F7 är en uppdaterad version av Amaran AL-H198C, som är en av Sveriges mest sålda videobelysningar för fotografering och filmning. Förutom modernare och tunnare design, så har nya FL-7 imponerande prestanda och avger betydligt mera ljus än AL-H198C. Belysningen har förutom ställbar effekt, även ställbar färgtemperatur från 3500°K upp till 9500°K. Tack vare det utökade temperaturomfånget, så är det enklare än någonsin att ställa in färgtemperaturen så att den perfekt matchar omgivningen.

Aputure Amaran AL-F7 avger 100% flimmerfritt ljus, med ett högt CRI- och TLCI-värde (95+) för bättre färgåtergivning vid fotografering och filmning. På sidan av belysningen finns en ratt för steglös inställning av effekt och färgtemperatur. På baksidan finns digitalvisning av inställd effekt och färgtemperatur, samt en funktion som visar batteristatus.

Belysningen kan strömförsörjas via ett laddningsbart batteri (av typ NP-550/750/960), via en powerbank inkoppplad till USB-kontakten eller från en extern strömkälla (med D-Tap kontakt) . Bilden visar hur videokamerans batteri driver Aputure Amaran AL-F7 belysningen via en kabel som är ansluten till belysningens D-Tap kontakt. Det går också smidigt att driva belysningen genom att montera ett laddningsbart batteri (av typ NP-550/750/960) i uttaget på baksidan av belysningen. Ett annat alternativ för att strömförsörja belysningen är att koppla in en powerbank till belysningens USB-c kontakt. Det följer även med en USB-kabel, som kan anslutas till USB-c kontakten på belysningen när vanlig USB-kontakt önskas. (Batteri, Powerbank och videokamera ingår ej.)

Aputure Amaran AL-F7 är försedd med 1/4" standard kameragänga. Det följer även med en liten kulled, med stativgänga på undersidan av blixtfoten, vilket gör det möjligt att montera kulleden i kamerans blixtsko eller på ett kamera- eller belysningsstativ, rigg eller annat tillbehör med 1/4" (eller 3/8") kameragänga.


Aputure Amaran Lighting Up AL-M9 är en superkompakt LED-belysning i ungefär samma storlek som ett kreditkort, med en tjocklek på blott 11mm och en vikt på endast 140 gram! Belysningen har även ett integrerat och uppladdningsbart Li-On batteri, som klarar av att strömförsörja belysningen upp till 13 timmar (beroende på inställd ljusstyrka). Laddning av det inbyggda batteriet sker smidigt via en vanlig USB-kontakt.


Aputure Amaran AL-H160 är en professionell och kraftfull videobelysning, som avger ett 100% flimmerfritt ljus, med ett högt CRI-värde (CRI95) för betydligt bättre färgåtergivning vid fotografering och filmning. Effekten är ställbar via ratten på baksidan på L.E.D-panelen. Förutom ett diffusor-filter, så följer det även med ett 3200K-filter, som kan användas om man vill plåta eller filma i ett varmare ljus.


Aputure Amaran AL-H198C är en professionell och kraftfull videobelysning, med steglöst ställbar effekt och steglös ställbar färgtemperatur (från 3200°K - 5500°K), inbyggd batteritest och kan drivas antingen med 6st AA-batterier eller t.ex ett Lithium batteri av typ NP-F550/NP-FM55H/NP-FH60.
Aputure Amaran HR672 är en serie moderna och tunna L.E.D-belysningar, som avger ett kraftfullt och flimmerfritt ljus med ett högt CRI-värde (CRI95) för betydligt bättre färgåtergivning vid fotografering och filmning. Amaran HR672 kan smidigt styras via den medföljande fjärrkontrollen (RC1) och är nästan dubbel så ljusstark som Amaran AL528! Storlek på den lysande ytan är cirka 23x 18 cm!


Amaran HR672 finns i tre olika versioner (C/S/W), där 672C har både steglös ställbar effekt och ställbar färgtemperatur från 3200 till 5500°K. Samtliga modeller har digital visning av effekten (och 672C har även färgtemperatur) på baksidan av belysningen. Amaran 672S och 672W har fast färgtemperatur (5500°K), men det följer med ett 3200K-filter, som kan användas om man vill plåta i ett varmare ljus.

Belysningen kan smidigt styras via den medföljande fjärrkontrollen eller via reglagen på baksidan. Fjärrkontrollen har mycket lång räckvidd (upp till 100 meter), stöd för 4 grupper (A,B,C och D) och 3 kanaler.

Aputure Amaran HR672 C/S/W kan strömförsörjas antingen via eluttaget 220/240v eller via 2st laddningsbara batterier av typ NP-960/970 (Batterier medföljer.) Belysningen har även en inbyggd "Smartladdare" som laddar batterierna när skärmen är inkopplad till eluttaget. Det behövs alltså ingen extra laddare!! De medföljande batterierna kan driva belysningen under cirka 2½ timmar.

HR672CStällbar effekt och ställbar färgtemperaturSpridning: 75°
HR672SStällbar effekt.Spridning: 25°
HR672WStällbar effekt.Spridning: 75°
Aputure™ Amaran HN100 är en L.E.D ringblixt, med högt CRI-värde (CRI95) för bättre färgåtergivning och nästan dubbelt så ljusstark som tidigare modeller av Halo ringblixt. Aputure™ Amaran HN100 Halo kan antingen användas som en traditionell ringblixt för macro, porträtt och upplättning eller som en modern L.E.D-belysning när man vill kunna fotografera macro med bibehållen automatik. Halo HN100 ringblixten/belysningen monteras i objektivets filtergänga, vilket ger en optimal placering av ljuset för t.ex makrofotografering (och även t.ex porträtt för att få runda reflexer i pupillen.) Vid extrem makrofotografering är vanliga kamerablixtar nästan helt värdelösa eftersom objektivet riskerar att skugga hela eller delar av motivet.
Aputure Amaran HC100 ringblixten/belysningen monteras i objektivets filtergänga, vilket ger en optimal placering av ljuset för t.ex makrofotografering (och även t.ex porträtt för att få runda reflexer i pupillen.) Vid extrem makrofotografering är vanliga kamerablixtar nästan helt värdelösa eftersom objektivet riskerar att skugga hela eller delar av motivet.

APUTURE AMARAN LED KIT MED 3ST HR672C & VÄSKA
Ett prisvärt Onlocationpaket med 3 st Aputure Amaran HR672C, kompletta med uppladdningsbara batterier och en utrustningsväska.Auktoriserade återförsäljare i Sverige
Återförsäljare Telefon
Scandinavian Photo AB0770-771100
Kameradoktorn ABStockholm 08-410 50 450
Scandinavian Photo ABStockholm0770-771100
Scandinavian Photo ABMölndal0770-771100
Scandinavian Photo ABMalmö0770-771100
Hegethorns Foto ABNässjö0380-10928
Voosestore ABMalmö040-12 22 05
PHOTAX ABNybro0481-14620

Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620 mail@photax.se


Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
© AputurePhoto.se drivs av svenska importören: PHOTAX P.Arvidsson Foto AB.