Använd gärna vår chat om du har frågor. Chatten är normalt bemannad under kontorstid på vardagar.
Följ oss gärna via vår sida på facebook.


Aputure Light Storm COB300D

Aputure Light Storm COB 300D är den kraftfullaste och mest imponerande belysning, som Aputure någonsin har tillverkat. Den har vunnit flera utmärkelser, som t.ex "Best Lighting Product" på NAB-mässan i USA. Belysningen avger ett flimmerfritt och mycket kraftfullt dagsljus, med en färgtemperatur på 5500°K och en imponerande styrka på 48.000 Lux på en halvmeter. TLCI ≥ 96.


Aputure Light Storm COB 300D "The beast" är extremt kraftfull belysning och ger otroliga 142.000 Lux på en halvmeter med Fresnel i spot-läge. (Fresnel är tillbehör och ingår ej.) Belysningen avger ett rent dagsljus.(Television Light Consistency Index, TLCI ≥ 96). Aputure LS C300D är designad för yrkesbruk och för daglig användning inom TV- och filmindustrin, med ett robust metallchassi (sandblästrad och eloxerad aluminium), aktiv kylning och en bajonettfattning (Bowens/Aputure/Visico) för montering av olika ljusformare för att få full kontroll av ljusspridningen. Perfekt belysning att använda tillsammans med t.ex Aputure Light Dome, Aputure Light Dome Mini, Aputure Space Light eller Aputure Fresnel (Tillbehören ingår ej.)

Aputure LS-C300D har ett avancerat och mycket tystgående kylsystem (Ultra-Silent 18dB), som anpassar varvtalet på fläktarna efter temperaturen i armaturen. Kylsystemet är imponerande tyst även när fläktarna arbetar på maximalt varvtal för att kyla elektroniken och L.E.D-lampan. På kontrollenheten finns det även möjlighet att styra kylningen, genom att växla mellan Auto/Force.

Kontrollenheten för Aputure Light Storm COB 300D kopplas in mellan L.E.D-belysningen och eluttaget (via medföljande nätadapter), men belysningen kan även strömförsörjas via laddningsbara batterier när man filmar Onlocation. Det går nämligen att ansluta 2 st uppladdningsbara batterier (av typ Sony V) på baksidan av kontrollenheten. (Batterier ingår ej.) Effekten på belysningen är ställbar via reglage på kontrollpanelen, med digital visning av inställd effekt (10-100%) . Det finns även knappar för inställning av kanal, grupp och fläktstyrning (Auto/Force). Kontrollenheten har liksom L.E.D-belysningen en gedigen konstruktion (aluminium chassi). Om man har flera belysningar så kan man dela upp enheterna i olika grupper (A/B/C/D) och ändra ljusstyrkan på respektive grupp via fjärrkontrollen

Aputure Light Storm COB300D använder modern och kraftfull L.E.D-teknologi ("Chip on Board") för att avge maximalt med ljus. Ljusmängden från Aputure Light Storm COB 300D motsvarar ljusmängden från en Tungstens belysning på 2000 Watt!
Belysningen har en gedigen konstruktion, med ett metallchassi i sandblästrad och eloxerad aluminium.


Aputure COB 300D har standard S-bajonettfattning (samma som Bowens/ Aputure/ Visico /Godox) för montering av olika ljusformare för att få full kontroll av ljusspridningen. Förutom originaltillbehör som t.ex Aputure Light Dome, Aputure Light Dome Mini,Aputure Space Light, Aputure Fresnel så finns det en mängd kompatibla Bowens/S-bajonett-tillbehör från andra tillverkare.


Kontrollpanelen har ett integrerat 2,4GHz radiosystem, för styrning via den medföljande fjärrkontrollen (RC1). Räckvidden på fjärrkontrollen är upp till 100 meter. Om man har flera belysningar så kan man smidigt dela in belysningarna i olika grupper för att styra ljuset från respektive grupp separat. Fjärrkontrollen (RC1) är kompatibel med övriga belysningar (med fjärrkontroll-styrning), som används i Amaran- och Light Storm-serien.Modell:Light Storm COB 300D
Effekt300W
Strömförsörjning:Strömförsörjning via eluttag 230V eller via 2st batterier(V-mount). Batterier ingår ej.
Färgtemperatur:5500°K ±200K
TLCI≥ 96
CRI≥ 95
Kylning:Aktiv kylning, Ultra Silent.
Radiofrekvens2.4 GHz
Kanaler1/2/3
Räckvidd, Radio Upp till 100m
Storlek (Belysning)Cirka 34x31x19 cm
Storlek (Kontrollenhet)Cirka 38x12x6 cm
Storlek (Nätadapter)Cirka 29x14x4cm
Vikt belysningshuvudetCirka 2.1 Kg

Reservation för konstruktionsändringar.


Förpackningen innehåller

  • 1st Aputure Light Storm COB300D
  • 1 st Reflektor till belysningen.
  • 1st Kontrollenhet
  • 1st Fjärkontroll RC1 (med knappcellsbatteri)
  • 1st Nätadapter (B)
  • 2st XLR-kablar för inkoppling.
  • 1st XLR-förlängningskabel 6 meter.
  • 1st Nätkabel 240V
  • 1st Aputureväska (Canvas)
Batterier till belysningen ingår ej.
Fresnel och belysningsstativ som syns på vissa bilder ingår ej.


Auktoriserade återförsäljare i Sverige
Återförsäljare Telefon
Scandinavian Photo AB0770-771100
Kameradoktorn ABStockholm 08-410 50 450
Scandinavian Photo ABStockholm0770-771100
Scandinavian Photo ABMölndal0770-771100
Scandinavian Photo ABMalmö0770-771100
PHOTAX ABNybro0481-14620

Importör i Sverige: P. Arvidsson Foto AB 0481-14620 mail@photax.se


Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
© AputurePhoto.se drivs av svenska importören: PHOTAX P.Arvidsson Foto AB.