Använd gärna vår chat om du har frågor. Chatten är normalt bemannad under kontorstid på vardagar.
Följ oss gärna via vår sida på facebook.

Aputure MC RGBWW LED light är en ultrakompakt och supermodern RGBWW-belysning, som är fullproppad med den senaste tekniken som t.ex trådlös laddning (Qi wireless) och smart styrning (Sidus Mesh™ technology) via mobilapp. Belysningen använder till skillnad från vanliga RGB-belysningar modern RGBWW-teknik för att få ännu bättre och ännu mer exakt färgåtergivning vid fotografering och filmning. Belysningen uppfyller mycket höga krav på ljuskvalité och har ett Colour Rendering Index (CRI) värde på 96+, ett Television Light Consistency Index (TLCI) på 96+ och ett SSI värde på 84 (för tungsten) och 74 i dagsljus. Aputure MC är en mycket kompakt och flexibel belysning för filmning, oavsett om du behöver "färgat" ljus (HSI) eller bara anpassa färgtemperaturen(CCT) efter omgivningen. Det går också att ställa in belysningen för olika FX-effekter.

I HSI-läget så kan man ställa in värden för nyans, färgmättnad och Intensitet för att i princip återskapa "vilken färg som helst". Det går också ställa in färgtemperaturen på belysningen från 3200°K-6500°K (i steg om 100°K), vilket gör det möjligt att snabbt anpassa ljuset (från varmt till dagsljus eller vidare till kallt ljus) efter omgivningen och motivet. En annan smart funktion är att belysningen har nio förprogrammerade specialeffekter, som kan användas för att simulera t.ex blåljus, eld, TV, discoljus mm.


Aputure MC RGBWW LED är kompatibel med "Sidus Link mobilapp", som ger dig nya inställnings-möjligheter direkt i appen i din smartphone och full kontroll över belysningen. Sidus Mesh™-tekniken gör att varje (kompatibel) belysning kan kommunicera med varandra och med mobilappen samtidigt. Varje extra belysning ökar nätverkets räckvidd utan behov av en extern router! Räckvidden på nätverket kan byggas ut till 400 meter, så länge det finns lampor på högst 80 meters avstånd mellan varandra. Systemet stödjer upp till 100 Ljuskällor. (Se systemkrav och tillgänglighet av APP hos Apple och Google.)


En av de mest banbrytande funktionerna i Sidus Link-appen är Color Picker-funktionen. Med färgväljaren kan du helt enkelt byta färg på belysningen till samma färg som motivet genom att rikta telefonens kamera mot motivet. (Se exempelbilden med gula badankan)


Aputure MC har ett integrerat och kraftfullt lithium-polymer batteri (på 2600 mAh), som kan driva belysningen på full styrka under 2 timmar innan batteriet behöver laddas. (15 timmar på lägst effekt) Laddning av belysningen kan ske via USB, USB-PD eller trådlöst (Qi wireless). (USB-laddare/ Trådlös laddare ingår ej). Laddningen tar cirka 1,5-3,5h beroende på val av laddare

Aputure MC kommer också att laneras i ett 4-Light Travel Kit och 12-Light Production Kit, där väskan fungerar både som skydd och som trådlös laddare för MC-belysningarna. Mer information om dessa paket kommer i samband med lanseringen.

Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel. ©2019 Aputure SWEDEN.